Senior és Méta tervezők


 

 

 

Kosár
A kosarad üres.
Szivárvány fekete-fehérrel

RonyiszkaRonyiszka a Senior egyik új tervezője. A textiliparban dolgozó lány ruhatervezőként végzett a főiskolán.  A szivárványt is fekete-fehérrel ábrázoló lánnyal a kreatív fiatalok szakmabeli lehetőségeiről és a nevével fémjelzett Senior pólóról beszélgettünk.

 

-  Hogyan találtál meg minket és a Senior és Méta márkákat?

-  Egyik nap a munkámból kifolyólag böngésztem a neten, mikor ráakadtam a SeMe oldalára. Nagyon megörültem, mert gyerekkoromból ismertem a márkákat, és nem is tudtam, hogy visszatértek. Amikor átnéztem az oldalt, nagyon megfogott. Tetszett, hogy a fiatalosság, a közvetlenség és a kreativitás, amit irányelvként a márka képvisel, csak úgy árad az oldalról, a termékekből. Amikor elolvastam a tervezőkről szóló kis részt, és láttam, hogy bárkiből lehet Senior/Méta tervező, azonnal írtam egy levelet, hogy én is tervezni szeretnék a márkának. Szerettem volna adni valamit a Seniornak magának is, mert nagyon jó ötletnek találom a kreatív fiatalok kibontakozásának ilyenfajta támogatását.


 Senior tervek ronyiszkától -  Milyen volt a fogadtatás, hogy kezdődött a Senior/Méta karriered?
Szívélyesen fogadtak, így rögtön nekiláttam a tervezésnek. Először egy felsőt készítettem egy olyan mintázattal, amivel már régóta kísérletezem különböző formákban, de az induló kollekció után a cég jelezte, hogy jelenleg pólókat gyártanak, így végül egy Senior pólót alkottam. A Senior/Méta készülő tavaszi kollekcióját a facebookon rajongóival szavaztatta meg, s nagy örömömre az én pólóm is sokaknak tetszett.


 - Milyen szempontokat vettél figyelembe a tervezésnél?


 - A Senior logóból indultam ki. Szeretem a transzformációs folyamatokat, és elképzeltem milyen alakokban jelenhet meg a Senior rombusza, ha összenyomom-széthúzom, forgatom. A megjelenő alakváltozatokat rajzoltam fel a pólóra. A tervezés során figyelek a funkcionalitásra, a vonalak egyszerűségére, a sokoldalúságra, csak olyat készítek, amit hordhatónak gondolok, hiszen egy ruhadarabnál ez a cél.


 - Vannak még terveid a két márkával?

 - Igen, vannak. Ha minden igaz és sokaknak tetszik majd, akkor az őszi kollekcióba a pulcsi is bekerülhet. Egyelőre persze még a pólóm várom, és szeretném látni őket az embereken! Remélem sokaknak tetszeni fog.


 - Mi az, ami miatt szívesen adod a neved egy Senior vagy Méta termékhez?

 - Először is mert magyar, ugyanis fontos számomra a hazai ipar segítése és megtartása, ezért külön is örültem a lehetőségnek, hogy tervezhettem. Másodsorban tetszik a márka hozzáállása a fiatal generációhoz. Való igaz, hogy sok fiatal nehezen kap elég teret ahhoz, hogy megvalósítsa önmagát egy alkotásban. Jómagam is sok alkotó tevékenységet folytatok egyszerre, sok minden érdekel: fotózás, grafika, textilművesség. Jelenleg párommal többféle anyag újrahasznosításán is dolgozunk, egyike ezeknek egy textilanyag, amiből szoknyák és zsebek készülnek. A Seniornak való tervezés egy újabb lehetőség volt arra, hogy kifejezzem magam, s roppant izgalmas érzés, hogy nagyobb közönség számára is készíthetek valamit. Rengeteg kreatív fiatal van a világon, akiknek az effajta lehetőségek sokat segítenek érvényesülésükben. És végül, de nem utolsó sorban a Senior tényleg menő és jól néznek ki a ruháik. Jó egy ilyen csapathoz tartozni.

 

er
 

Adatvédelem   Minőség és szavatosság   Jogi nyilatkozat   Webáruház működése
A Senior ® és Méta ® bejegyzett védjegy.
Minden jog fenntartva
© 2010 Senior/Méta
Made in Hungary
facebook iwiw YouTube twitter flickr