Senior és Méta tervezők


 

 

 

Kosár
A kosarad üres.
„Utcakölykök vagyunk”

Mocsok 1 Kölykök„Utcakölykök vagyunk, és nem akarunk többnek látszani”

 

A barátokból alakult együttes Ringó című slágerével vált országosan ismertté. A stílusában sokszínű zenét játszó zenekar nemrégiben jelentette meg tizenegy dalból álló, első lemezét, mely a Mezitláb címet viseli. Pulius Tamás (ének, billentyű) és Csekő Ádám (gitár) osztotta meg velünk gondolatait a Mocsok 1 Kölykök múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

 

Hogyan alakult a M1K?


Tomi – A zenekar 2007-ben alakult azért, hogy felelevenítsük a barátságunkat, és együtt zenéljünk. A közös munkánk elindulásához leszerveztünk egy koncertet, melyre javarészt feldolgozásokból állítottunk össze egy repertoárt. Felpörgetett minket a szervezés és a koncert visszhangja is nagyon pozitív volt, így hamarosan megszülettek az első saját számok, s lassacskán az első lemez is elkészülhetett.

Van valamilyen stílus vagy filozófia, mely köré szerveződnek a dalok?


Tomi - Dalainkat közösen alkotjuk. Nincs egyetlen stílus, mindenki saját személyiségét adja bele. Különbözőek vagyunk és zenei ízlésünk is eltérő, ami azért jó, mert mindig van valakinek olyan ötlete, amellyel tovább lehet vinni az alkotói folyamatot. Már az első anyagunk, a Mezítláb is eléggé változatosra sikeredett: néhol épp a hip-hopos, néhol pedig punk hatások érvényesültek. Egyetlen állandóan jelenlévő motivációnk az, hogy legyen a számokban egy bizonyos fajta ’őserő’: valami olyasfajta ösztönösség, mely ellentmond a modorosságnak és divatnak. Nem akarunk trendi zenekar lenni sem a színpadon, sem a zenében. A közönség azért szeressen bennünket, amilyenek vagyunk és ne azért amilyenné formálnak minket. Utcakölykök vagyunk, és nem akarunk többnek látszani. :)

Azt hiszem pont azt fejezi ki a Senior és a Méta ruhában, amit mi a zenében: fiatalos lendületet és kreatív önkifejezést.

Mocsok 1 Kölykök koncertenA Ringó című slágeretek bizonyosan ebből az őserőből táplálkozott, hiszen elég hamar sokan megszerették.


Ádám – Valóban, ezzel a számmal bekerültünk a Petőfi Rádió által szívesen sugárzott magyar zenék közé, s így egyre ismertebbé lettünk. A szakma is felfigyelt ránk, hiszen tavaly a Fonogram ’Év felfedezettje díjáért’ is ringbe szállhattunk. Mindeközben elkészült az első videoklipünk is az Illegál című dalhoz, és nagy örömünkre már egyre többször tapasztaljuk fellépéseinken, hogy dalokat kívülről fújja a közönség nagy része.

Min dolgoztok most és mik a tervek a jövőre?


Tomi – Jelenleg a második lemezünkön dolgozunk, ami kicsit lassan halad a fesztiválszezon miatt, hiszen a fellépések és az arra való készülődés is sok időt vesz igénybe. De még nyáron rögzíteni akarjuk az anyagot, és remélhetőleg már ősszel ki is jövünk vele. Ezek mellett dolgozunk egy izgalmas feladaton: a Színművészeti Főiskola egyik előadáshoz -  Tarantino Kutyaszorítóban című filmjének színházi adaptációjához – minket kértek fel a beharangozó zene elkészítésére. És további klipeket is készítünk első lemezes számainkhoz, hogy látni is lehessen minket, ne csak hallgatni.

Mocsok 1 Kölykök Hol lehet a zenekart legközelebb látni?


Ádám - A koncertek szervezése folyamatos, egyre több felkérést kapunk fesztiválokra is. Legközelebb a Pannonia Fesztiválon leszünk láthatók, ezzel nyitjuk meg a nyári szezont.

 

 

er

 

 

vissza

Jun 2, 2011
Adatvédelem   Minőség és szavatosság   Jogi nyilatkozat   Webáruház működése
A Senior ® és Méta ® bejegyzett védjegy.
Minden jog fenntartva
© 2010 Senior/Méta
Made in Hungary
facebook iwiw YouTube twitter flickr