Senior és Méta tervezők


 

 

 

Kosár
A kosarad üres.

MINŐSÉG ÉS SZAVATOSSÁG

A 49/2003. (VII.30.) GKM-rendelet értelmében, a 2002.évi XXXVI. Törv. A Ptk szavatossággal kapcsolatos szabályozásának változása, mely 2003. július 01-jétől hatályos
 

Az ezzel összefüggő végrehajtás jellegű előírásokat a vásárlókkal szemben 49/2003 (VII.30.) GKM rendelet értelmében végezzük. Vásárlóinkat tájékoztatjuk, hogy a vásárlók minőségi kifogásokról szóló 4/1978. (III.1.) BMK rendelet 2003. IX. 01-jén hatályát vesztette. Ennek értelmében a szavatosság 6 hónap helyett 2 évre bővült, mely két részre tagolódik:
 

 1. Az első 6 hónapban (a vásárlás napjától számítva) kizárólag ezzel a szavatossági jeggyel és vásárlást igazoló szelvénnyel (blokk, szállítólevél, számla) érvényes. Bármilyen rendellenességet észlelnek, azt kérjük haladéktalanul jelezzék írásban.
 2. A hetedik hónaptól kezdve a 2 éves időtartam végéig a vásárlónak kell bizonyítania a kijelölt intézet szakvéleményével, hogy a meghibásodás oka már az eladáskor benne volt a termékben. Minden olyan esetben, ha a hiba 15 napon belül az áru értékének és használhatóságának az azonos ideig rendeltetésszerűen használt hibátlan áruhoz viszonyított csökkenése nélkül megjavítható, azt javítani kell. Ez esetben a vásárló sem cserét, sem pénzbeli kártalanítást nem kérhet. Javítás esetén a szavatossági idő annyival hosszabbodik meg, amennyi ideig a vásárló a terméket a hiba miatt nem tudta használni. Amennyiben a vásárló igényét határidőn túl jelentette be, illetve a hiba az átadás után keletkezett (például: elhasználódás, helytelen kezelés, erőszakos külső behatás), szavatossági igény nem teljesíthető.


A szavatossági igény bejelentését írásban kell jelezni a webáruház üzemeltetőjénél vagy az alábbi e-mail címen: seme(kukac)seme(pont)hu


Az igény csak a vásárlást igazoló szállítólevélel vagy számlával, szavatossági jeggyel illetve kitöltött formanyomtatvánnyal érvényes. A dokumentumok elvesztéséből eredő károkért felelőséget nem vállalunk, és utólag pótolni nem tudjuk.


Az alábbiak esetén nem érvényesíthető a szavatossági jog:

 • Vásárlást igazoló okmányok hiánya
 • Határidőn túli bejelentés
 • Nem rendeltetésszerű használat
 • Helytelen kezelés, tárolás
 • Szakszerű tisztítás hiánya
 • Elemi kár
 • A termék elhasználódott, túlhordott
 • Ha a hiba a vásárláskor is látható volt, vagy a hiba meglétét írásban közölték a vásárlóval
 • Az esetlegesen fölfedezett rejtett vagy gyártási hiba 3 napon túli bejelentése
 • Sérülés, erőszakos külső behatás okozta rongálás
 • Házilagos javítás

Jegyzőkönyv

Adatvédelem   Minőség és szavatosság   Jogi nyilatkozat   Webáruház működése
A Senior ® és Méta ® bejegyzett védjegy.
Minden jog fenntartva
© 2010 Senior/Méta
Made in Hungary
facebook iwiw YouTube twitter flickr